Texel – Beleef de lente

Afgelopen weekend waren we op Texel met een groepje fotoclubleden en partners. We hebben ook een vogelexcursie gehad en daarbij zagen we de zonnepanelen en de kist met camera van “Beleef de lente”. Inmiddels erg bekend want er kijken heel veel mensen naar de website http://www.beleefdelente.nl. Echt heel leuk zoals je daar kunt “binnen kijken” bij verschillende soorten vogels en hun nesten. De camera op Texel is gericht op een (te verwachten) kolonie lepelaars. Op dit moment is er geen beeld vanaf deze camera want gebleken is dat ┬ámeeuwen de zonnepanelen onder poepen waardoor deze niet goed kunnen opladen.

Hier zijn de panelen nog mooi schoon! Op deze plek hebben wij geen lepelaars gezien, maar aan de andere kant van de dijk, in Utopia, was een lepelaar aan het fourageren:

Later zagen we nog een paar keer een lepelaar overvliegen boven horsmeertjes:

Natuurlijk hebben we nog veel meer vogels gezien, op Texel zijn enorm veel vogels, zoals: verschillende soorten eenden en meeuwen, rotganzen, grauwe ganzen, bergeenden, tureluurs, grutto, kieviten, maar het allermooiste vond ik de blauwborsten! We hebben er verschillende gehoord en gezien. Niet gezien maar wel gehoord hebben we een roerdomp. Dat vond ik heel erg bijzonder, wat een geluid!

Binnenkort meer blogjes over Texel.

2 thoughts on “Texel – Beleef de lente”

 1. Altijd leuk zo’n tochtje naar een waddeneiland. In de zomer ben ik van plan om een weekendje Vlieland foto’s te maken.

  Ik ben benieuwd naar de rest van de foto’s en met name de blauwborst.

  Johan

 2. Leuk zo’n uitstapje Lenie.
  Jullie hebben weer heel wat gezien en geleerd
  over het vogelvolk ­čśë
  Heb al mooie plaatjes gezien in je album .
  Vooral die van die vreemde en vermoeiende vogels vond ik een schot in de roos. :))
  Ik kijk uit naar je volgende logjes.
  Gr. Aly

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.