Van alles

Zo af en toe zijn we wat aan het vogelen in de buurt. Het valt niet mee als er veel blad aan de bomen zit om de vogels goed te kunnen zien. Wat dat betreft mag het van mij herfst worden ;-).

In het Lofar-gebied komen we regelmatig. De begroeiing langs het water stond deze zomer erg hoog en daardoor kon ik vaak niet zien welke vogels er in of langs het water zaten.  Op de antennes zitten regelmatig roofvogels op de uitkijk en deze keer zagen we een havik vrouw met op de achtergrond een buizerd.

20150723-havik

Naarmate het later werd op de avond, veranderde ook het licht. Dat is goed te zien bij deze grote zilverreiger die in het water liep te zoeken naar iets eetbaars:

20150723-grotezilverreiger

Berenklauw is ook een mooie plant om te fotograferen, maar je moet ‘m niet aanraken! De plant is erg giftig, voor de grootste variant, je kunt er lelijke vlekken, blaren en wonden van krijgen. Oppassen dus met berenklauw:

20150723-berenklauw

De zonsondergang kleurt het water:

Als we naar huis rijden zien we nog een reebok achter een geit aanjagen:

In de tuin is het een paar dagen later, vanwege het mooie weer, een komen en gaan van insecten. Vooral veel hommels en bijen zien we op de verbena’s. Gelukkig weten ze onze planten weer te vinden nu we er speciale soorten voor aangeschaft hebben:

20150726-hommel

Dit klein koolwitje heeft de langste tijd van z’n leven gehad en is al helemaal verfomfaaid (vind ik een erg mooi woord ­čśë ) :

20150726-kleinkoolwitje

Bij de vijver hebben we veel kleine waterjuffers. Op m’n buik op de vlonder probeerde ik ze te fotograferen. Best lastig want ze zitten haast niet stil. Deze zou een kleine roodoogjuffer kunnen zijn. Ik ben niet zeker van deze soortnaam:

Dit was het eerst weer voor vandaag. Fijne zondag!

One thought on “Van alles”

  1. Hoi Lenie,
    heel mooi om te zien wat voor invloed licht op je foto’s heeft.
    Het ‘lofargebied’ schijnt inderdaad een mooi vogel omgeving te zijn.
    Genieten weer.
    Groet, Geert.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.