Vlieland / 2

Op het strand zie je soms ook de mooiste vormen en lijnen:

Verder hebben we een aantal gedichten gelezen. Gebleken is dat er een (vracht)auto rondrijdt met teksten als profiel van de banden. Erg leuk om te lezen:

"Lippen branden van verlangen naar het zilte van de jouwe - de wind maakt ruimte en in vrijheid kan ik van je houden"

Op internet las ik dat er een wedstrijd is geweest in het maken van gedichten van 2 regels en 55 tekens. De winnende teksten staan een jaar lang op de achterband van de Vliehorsexpres en worden zo op het strand afgedrukt.

Natuurlijk hoopte ik ook mooie vogels te kunnen fotograferen, maar we hebben niet veel vogels dichtbij gezien. Hier vliegen een paar eidereenden langs. Het was best nog fris ondanks dat de zon scheen. Dit voorjaar is alles veel later op gang gekomen, dus dat zal er wel mee te maken gehad hebben.

Tot onze grote verbazing lag er ineens een zeehond op het strand! Een grote golf rolde terug en daar lag ie: een prachtige zeehond! Ongelooflijk dat het dier zo voor onze neus opdook. Dit was een geweldig moment en gelukkig had ik mijn camera schietklaar!

Het zijn natuurlijk roofdieren, maar die ogen zijn toch echt onweerstaanbaar…

Het dier keek om zich heen, draaide zich om en dook weer de zee in. Dit speelde zich allemaal binnen één minuut af. Erg indrukwekkend en daar kon even geen vogel tegenop!

2 thoughts on “Vlieland / 2”

  1. Mooie foto’s zeker van het zeehondje.
    Wat een leuk idee met die tekst op de banden..grappig !
    groetjes

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.