Vlinders op het Fochterloërveen

De eerste vlinder die ik aantrof was een blauwtje. Ik vermoed een boomblauwtje.

20130821-blauwtje-hei

De tweede is een oranje zandoogje, dit vlindertje komt het meest voor in twee delen van het land, het noorden en het zuiden.

20130821-oranje-zandoogje

 

Verder waren er heel veel kleine vossen waarvan ik deze mooi kon portretteren:

20130831-kleine_vos

 

Ook zag ik nog een aantal citroenvlinders maar daar kon ik geen foto van maken. Er kwam steeds meer wind en dan wordt het wel erg lastig, vooral ook omdat de vlinders niet echt gaan stilzitten…

Begin augustus was de landelijke vlindertelling en daar heb ik aan meegedaan, net als voorgaande jaren. Ik vond dat er steeds erg weinig vlinders waren, althans in onze tuin. Terwijl we toch veel planten en bloemen hebben die juist vlinders zouden aantrekken. Landelijk werd er een record aantal vlinders geteld, dus apart dat er hier zo weinig waren. Maar halverwege augustus werd het beter, dagelijks zag ik wel twintig kleine vossen op de vlinderstruiken. Maar slechts een enkele atalanta en ook erg weinig dagpauwogen. De dagpauwoog was bij de landelijke telling het meest gezien. Voor meer informatie over de vlindertelling kun je kijken op www.vlindermee.nl

 

 

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.