Vlindertuin Emmen Zoo, kolibrie op de foto en een vlinder komt uit cocon!

Het is bijna een traditie aan het worden, in de vakanties ga ik naar de dierentuin in Emmen. Ik heb weer een abonnement sinds ik fotografiecursussen gevolgd heb. Vooral de vlindertuin is een mooi oefenobject en ik vind vlinders prachtig, dus vandaag was het weer zo ver. Met een gratis dagkaart in de bus gestapt en op naar Emmen. Tot mijn grote vreugde kreeg ik de kolibrie in beeld:

kolibrie

Dit vogeltje vliegt ook rond in de vlindertuin maar is zo snel dat je ‘m meestal niet ziet. Maar vandaag had ik geluk! Ook bijzonder vond ik vandaag de kast met coconnen. Er was een vlinder aan het drogen en terwijl ik daar naar keek zag ik een andere cocon ineens bewegen. 

cocons

Ik bleef er even bij staan en zag toen een vlinder uit z’n cocon komen…

En dan begint het droogproces. Het kan een aantal uren duren voordat de vleugels helemaal opgedroogd zijn en de vlinder kan vliegen. Een medewerkster van de dierentuin vertelde me dat ze ongeveer vijf keer per dag de kasten langslopen om de vlinders die de tuin in kunnen uit de kasten te halen. Soms nog wel vaker op een dag. Helaas heb ik niet goed opgelet want ik kan nu niet zeggen welke vlindersoort hier nu uit z’n cocon gekropen is…

In ieder geval is dit een rijtje “Idea leuconoe”, ze zijn er bijna klaar voor om de wijde wereld in te gaan!

3 thoughts on “Vlindertuin Emmen Zoo, kolibrie op de foto en een vlinder komt uit cocon!”

  1. @ Willemien, dat gaat binnen een paar minuten, ik denk hooguit zo’n 10 minuten dat ik er bij heb gestaan.

  2. Vet cool! Hoe lang duurt het voordat ze helemaal uit de cocon zijn gekomen?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.