Vogelhut

Om er eens uit te breken, ondanks het trieste weer, ben ik even bij een vogelhut langs geweest. Dit gebied heet de Veenhuizerstukken. Langs het pad sprongen twee ree├źn voor mij weg, ik had ze niet gezien maar zij mij wel natuurlijk… De camera zat nog in mijn rugzak, het enige wat ik zag toen ik ‘m in de aanslag had was twee witte vlekjes in de verte!

Bij de hut aangekomen was er geen vogel te zien. Het water van de plas was nog grotendeels bevroren. Daardoor ontstond een mooie weerspiegeling:

weerspiegeling

weerspiegeling

Er vlogen wel ganzen over, maar die zie ik momenteel overal. Na even rustig rondgekeken te hebben zag ik iets wits in het water aan de overkant. Het lijkt me op een lepelaar, gezien de contouren.

Helaas kan ik met mijn 55-250 mm lens niet op zo’n afstand een vogel duidelijk in beeld krijgen. In dit gebied heb ik eerder al eens een lepelaar gezien, dus het zou best kunnen.

Langs het pad zag ik allemaal bolletjes aan takken. Het zijn denk ik oude kaardenbollen.

kaardenbol

3 thoughts on “Vogelhut”

  1. Zou best kunnen dat het een lepelaar is, volgens een bevriende vogelfreak komen ze ongeveer deze tijd wel weer terug. En ook bij grijs weer zijn prachtige foto’s te maken ­čÖé
    Groetjes, Joke

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.