Vogels in de sneeuw

Vanmorgen lag er een paar centimeter sneeuw, wel een mooi gezicht, maar het voelt nog maar zo kort geleden dat er zo lang sneeuw lag. En het is natuurlijk nog steeds herfst… Vanuit het keukenraam (ik zat op het aanrecht) kon ik de vogels mooi bespieden want ik heb ook wat voer op de tuintafel vlak bij huis gestrooid. Daar heb ik beter zicht op dan in de tuin, dat is een stuk verder en het is me te koud om nu langere tijd in de tuin te staan.

Vrouw merel zocht eerst wat restjes van de grond,

zat toen vanaf de grond omhoog te kijken naar de tafel en even later zat ze er bovenop:

Ook het vinkje kwam eens dichterbij:

Naast de vele mussen en kool- en pimpelmezen waren dit de mooiste vogels van deze dag.
De foto’s zijn allemaal door dubbel glas genomen, dus niet helemaal scherp.

One thought on “Vogels in de sneeuw”

  1. Mooi zijn ze, had er vanmiddag ook in de tuin, een heel stel en de ene ging er echt voor zitten.
    Ik fotografeer me vogels bijna altijd door glas.
    Als je maar zorgt dat de ramen schoon zijn en er geen weerspiegelingen zijn.
    Groetjes

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.