Vrouwtjesfazant in de tuin

Vanmiddag zag ik ineens een “grote vogel” onder de dakplataan van een restje gekookte rijst aan het eten.
Met de camera naar buiten natuurlijk en voorzichtig van achter de muur van de garage, om het hoekje, de lens er op gericht en toen zag ik dat het een vrouwtjesfazant was. Verbazingwekkend, want onze tuin is rondom omheind met gaas. Fazanten kunnen wel vliegen natuurlijk, of er zit ergens een gat… In ieder geval heb ik haar mooi een poosje kunnen bekijken:

Ze is over de bevroren vijver weer weggewandeld. Ik dacht nog: hoe weet zo’n dier nou of dat ijs sterk genoeg is?

Voor de mensen die via Hyves mijn weblog meelezen nog even dit: je kunt vanuit Hyves klikken op: “Bekijk de originele post”  en dan ga je naar de hoofdpagina van mijn weblog, buiten Hyves. Daar kun je de nieuwe kopfoto zien.

Trouwens iedereen bedankt voor de leuke reacties die ik regelmatig krijg, hetzij via Hyves, via dit weblog of via e-mail!
Er zijn ook veel “stille” lezers waarvan ik sommigen ken maar anderen weer niet. Ook jullie bedankt voor de belangstelling. Ooit heb ik erg getwijfeld of ik dit  – regelmatig foto’s plaatsen met wat tekst – wel zou doen, maar ik vind het denk ik toch wel leuk 😉

6 thoughts on “Vrouwtjesfazant in de tuin”

 1. Prachtige foto! Wij wonen in zuid frankrijk en toevallig zag ik van de week een “rare” vogel scharrelen; wat dus een vrouwtjesfazant bleek te zijn. Ik dacht die is bang en gaat weer maar tot mijn grote verbazing zag ik haar vanmorgen weer. Nu denk ik steeds; is er ook nog een mannetje ergens? Of leven ze alleen, nee toch? En geen mannetje dan ook geen kuikens…kon t niet vinden op de website. of zit dat mannetje ergens verscholen misschien? kan me niet voorstellen dat ze alleen leven! (wat is de natuur toch prachtig; nu helemaal!)

 2. Vandaag stond er bij ons een mannetjes fazant in de tuin, Heel bijzonder!!

 3. Die heb ik nooit in de ijn tuintje gehad 😉
  Ik zou wel heel verbaast zijn.
  Mooie vogel.
  Groetjes

 4. Och wat een kadootje Lenie,
  zomaar een fazant op visite.
  Jouw dag was weer goed. 🙂
  Wat heb je een prachtige kopfoto op je weblog.
  Knap gemaakt
  Groet 🙂 Aly

 5. Mooie foto’s Lenie, ze staat er heel fraai op! En wat het bloggen betreft, ik dacht ook altijd dat ik het niks zou vinden ……. hetzelfde geldt voor Hyves of Facebook, de eerst doe ik eigenlijk vrijwel niks mee, alle berichten komen via Facebook want je kunt het koppelen. De laatste vind ik veel leuker omdat het internationaal is, ben laatst weer in contact gekomen met een Noorse schrijfvriendin van 25 jaar terug! Die vond mij op Facebook, wat ik op zich ook leuker vind dan Hyves. Reclame is net zo erg maar het is niet van de Telegraaf en dat scheelt 😉
  Groetjes, Joke

 6. Fazanten kunnen vrij hoog vliegen, ze vliegen ‘s avonds bij ons de bomen in en dat is heel wat hoger dan een omgaasde tuin. Toch leuk dat ze een bezoekje aan je tuin brengen, dankzij het winterse weer.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.