Vogels kijken in Müritz NP en fietsen langs de Elbe -2-

De volgende dag gingen we na het ontbijt (verse broodjes op de camping) en koffie weer op de fiets. Eerst weer langs de vogelhut waar een bruine kiekendief man geplaagd werd door een boerenzwaluw. Recht voor me zat een klein vogeltje op een stok. In eerste instantie dacht ik dat het een tapuit was. Maar nu ik hem beter zie op de computer blijkt het toch een paapje te zijn:

paapje
Paapje

Al gauw hoorden en zagen we kraanvogels:

kraanvogels
Kraanvogels

We fietsten in de richting van de viskwekerij in Boek en daar aangekomen hoorde ik een vogeltje zingen, zó mooi… ik dacht dat moet wel een nachtegaal zijn. Ik ging op het geluid af en zag ‘m zitten in een boom, echt een mazzeltje dat hij zo mooi vrij zat:

nachtegaal
Nachtegaal

We zagen ook een zwarte wouw, deze heeft de staart minder gevorkt dan de rode wouw en komt ook minder veel voor:

zwarte wouw
Zwarte wouw

Eigenlijk is de zwarte wouw donkerbruin van kleur, opnieuw een nieuwe soort voor mij. En toen kregen we ook een zeearend goed in beeld. Hij zweefde een poosje in de buurt, op grote afstand, maar gelukkig heb ik toch foto’s kunnen maken.

zeearend
Zeearend

Een rode wouw was ook weer van de partij:

rode wouw
Rode wouw

Later in de middag zagen we nog een visarend, met vis:

visarend
Visarend met vis

Opnieuw een vogelrijke dag!

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.