Vogels

Voor een excursie van de fotoclub naar Lauwersmeer heb ik een Canon EF 100-400 IS gehuurd. Maar de gezondheidstoestand van mijn schoonvader verslechterde donderdag plotseling zo, dat ik niet meegegaan ben. Het is nog steeds onzeker wat de hoofdoorzaak is en opnieuw is het wachten op allerlei uitslagen. Het vermoeden bestaat dat er een hardnekkige bacterie aanwezig is. Vandaag lijkt het weer iets beter te gaan en de medicijnen beginnen hun werk te doen. Wat de lens betreft ben ik om het huis zo tussendoor maar wat in de weer met het ding. Hij is best zwaar en ik gebruik hem dan ook alleen op statief. Om de goede instellingen te vinden en dan de scherpste foto’s te maken gun ik me eigenlijk niet genoeg tijd. Toch zijn er een paar foto’s inmiddels wel naar mijn zin:

merel

merel

merel

Als merelman heb je het ook maar druk rond deze tijd van het jaar!

reeën

Vanmorgen stond ik in de kamer uit te kijken over het veld voor ons huis en was met de lens aan het scherpstellen op de bosrand in de verte. Daar lopen wel eens reeën maar ik zag ze niet. Toen zag ik daar op een weggetje tussen de landerijen door een fietser waar ik op richtte. Bij het terugkijken op het scherm zag ik drie reeën op de voorgrond, liggen ze dus gewoon een stuk dichterbij! Hemelsbreed moet het wel een paar honderd meter ver zijn.

3 thoughts on “Vogels”

 1. Het kan een heggenmus zijn, is kleiner en lichter dan een merle en zingt echt heel mooi.
  Heeft ook zo’n spits snaveltje, is maar een idee hoor.
  Een zanglijster is meer getekent op zijn borst en vrij groot.
  Mooie fiets zeg, nu nog beter weer, kan je er lekker opuit.
  Sterkte met je schoonvader, hoopd at de medicijnen aanslaan.
  Groetjes.

 2. Deftige fiets Lenie 😉 En blij te horen dat het met je schoonvader weer iets beter gaat. De eerste resultaten met de 100-400 zien er prima uit! Moet je eerlijk zeggen dat ik het ding zelden of nooit op statief gebruik, is even wennen met de schuifzoom maar mij bevalt het heel goed.
  Groetjes, Joke

 3. Kan het een lijstersoort zijn: de grote lijster of de zanglijster??

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.