Voor het eerst met het vliegtuig.

We zijn terug van 8 dagen Kreta. Voor het eerst gevlogen en wel vanaf Eelde. Voor ons een half uurtje rijden, dus lekker dichtbij en veel gemakkelijker dan via Schiphol. Nadeel van Eelde is de korte start- en landingsbaan zei men. Maar wij kennen het verschil niet, dus waarschijnlijk hebben we wat dit betreft het ergste meegemaakt ;-). Ik heb behoorlijk hoogtevrees, durf eigenlijk altijd wel overal op, alleen gaat dat niet goed: ik word duizelig, misselijk en het zweet breekt me uit. Ook mijn ega heeft er last van, maar dan meer van knikkende knieën… Maar… men zei dat je er in een vliegtuig geen last van hebt. “Wie niet waagt wie niet wint”, dus wij trokken de stoute schoenen aan en gingen met het vliegtuig op vakantie. Ik had Kreta uitgezocht omdat ik daar ooit prachtige foto’s van gezien had: blauwe zee en witte huisjes, ook het klimaat sprak mij aan. Want, door de artrose voel ik mij het best in een warme omgeving. We waren goed voorzien van oordopjes tegen de luchtdrukverschillen, die dopjes hebben goed geholpen.

Het opstarten vanaf Eelde ging inderdaad vrij snel, schuin omhoog. En wel zo snel, dat ik van schrik niet meer naar buiten durfde kijken want de wereld draaide onder mij door. Een licht gevoel van paniek overviel mij wat ik weer snel onder controle kreeg. Met een schuin oog gluurde ik naar mijn ega en die keek ook knap benauwd. Het duurde gelukkig maar even en toen durfde ik al voorzichtig weer naar buiten te kijken.Wauw!! Wat ziet de wereld er hier boven mooi uit… de echte hemel kon ik niet zien 😉 maar het was een heel speciaal gevoel…

Boven ons kikkerlandje was het behoorlijk bewolkt, maar af en toe zat er een gat in de bewolking en zagen we live een soort “Google maps” onder ons.

Zicht op Roermond

Onze plek in het vliegtuig was pal achter een vleugel. Volgens ingewijden niet de meest gunstige plek omdat je dan elke beweging die het vliegtuig maakt, ook ziet gebeuren. Nou inderdaad, als je daar op let is het soms best even slikken. Maar het went wel en soms leverde het ook wel mooie plaatjes op :

Onze eerst landing was al na een half uur, want we gingen via Maastricht. Daar stapten vakantiegangers uit en kwamen er nieuwe vakantiegangers weer bij. Al met al een oponthoud van bijna een uur.

Airport Maastricht-Aachen

Vanuit Maastricht zit je natuurlijk direct boven Duitsland, het gaat best snel met een vliegtuig en je hebt al gauw geen idee waar je bent.

Maar bij deze foto denk ik dat we daar de Bodensee zien:

Wordt vervolgd…

2 thoughts on “Voor het eerst met het vliegtuig.”

  1. Prachtige foto’s. Kan zien dat jullie hebben genoten. En ja, vliegen vanaf Eelde heeft voordelen en helaas ook nadelen.

  2. Ik vind het geweldig, duurt alleen af en toe te lang, nou was onze eerste vlucht gelijk zo’n beetje 24 uur met 2 tussenstops 🙂 13 uur aan een stuk en vervolgens nog maar 9 is een end 😉 Maar als je bij daglicht over land vliegt en het is helder dan is het fantastisch!
    Dus jullie gaan vast nog wel een keer 🙂

    Groetjes, Joke

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.