Knossos

Eenmaal geland op het vliegveld van Heraklion was het even wachten op onze koffers en daarna hebben we onze huurauto opgehaald. Dat was aan de overkant van de straat, dus we konden vrij snel verder naar ons eerste hotel. Het hotel was eigenlijk een klein dorpje op zich, heel erg leuk gemaakt. Wel veel trapjes op en af, maar goed te doen. Vanaf ons balkon hadden we de volgende morgen (tien voor zes) dit uitzicht:

We zijn de tweede dag naar Knossos gegaan, de vroegere hoofdstad van Kreta, waar veel opgravingen gedaan zijn uit de tijd van koning Minos. De opgraver, dhr. Evans, heeft er wel erg zijn eigen fantasie op los gelaten. Je kunt duidelijk zien dat een aantal dingen echt niet uit de oudheid stammen maar dat ze nagemaakt zijn. Om dat wij uit “Ollando” kwamen kregen we flink korting van de man die de kaartjes verkocht… blijkbaar mocht hij Fransen en Duitsers niet zo graag…

Er wordt nog steeds gewerkt in Knossos, oude muren worden blootgelegd.

Het mooiste in Knossos vond ik de rode pilaren. Ik weet niet of dat origineel is, maar het is een prachtige kleur.

Op deze foto zie je het verschil in de stenen heel duidelijk. De onderste laag is origineel en aan de bovenkant zie je duidelijk dat het opnieuw is opgebouwd.

Het Grieks is niet eenvoudig te lezen! Oooo… het staat er ook in het Engels gelukkig 😉

Bij de uitgang stond dit sinaasappelboompje, je zou ze er zo van af plukken!

Op weg naar de auto zagen we deze man zitten onder zijn vijgenbomen. Hij verkocht verse vijgen. Uit medelijden kocht ik een kilo van hem, van het geld begreep hij niks, dat telden we uit in zijn hand. Ik vroeg of ik een foto van hem mocht maken en daar ging hij even mooi voor zitten 😉 Ik had nooit eerder verse vijgen gekocht dus wist niet hoe en of ik ze dan zo kon eten. We deden ze in de kofferbak (plastic zak zat er om) en vervolgens hebben we ze een aantal dagen vergeten… Toen ik een keer weer bij de kofferbak kwam was het een en al prut. Dus hebben we ze maar weggegooid. Toch ga ik nog eens weer vijgen kopen, alhoewel ze dan hier niet zo vers zullen zijn dan die we daar kochten. Wij hebben veel armoede gezien op Kreta, deze man zag er ook erg sjofel uit. In de bergdorpjes was het helemaal erg, men wilde onze auto graag tot staan brengen zodat we maar iets zouden kopen van hen. Wat ze dan op hun tafeltje hadden staan was vaak alleen het zelfgebrouwen drankje “raki” (niet te drinken 😉 ). Over de mensen in de bergdorpjes later meer.

Wordt vervolgd…

One thought on “Knossos”

  1. Wat prachtige foto’s! Ik ben er jaren gelden ook geweest: heel boeiend allemaal! Groeten vanuit Putten ( we zijn daar een week op Landal Heihaas: niet met het vliegtuig, we fietsen veel: ook prachtig!!) ook van Jan natuurlijk,
    Diny

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.