wedstrijden

Wat gaat de tijd snel! Tenminste zo ervaar ik dat. De temperaturen zijn deze dagen ook wel erg lekker…

Afgelopen maand waren er toch wel een paar dingen vermeldingswaardig. Ten eerste een fotowedstrijd. Nou ben ik niet zo van de wedstrijden maar deze keer vond ik het wel leuk om mee te doen. Alhoewel het inzenden op zich al moeilijk was, want ik moest de keuze maken uit mijn eigen foto’s en welke kies je dan?? Dat vond ik erg lastig. Ik heb ingezonden voor de wedstrijd Groene Camera, de fotowedstrijd voor natuurfotografen uit Nederland en België. Tot mijn zeer grote verbazing kreeg ik bericht dat twee van mijn 15 ingezonden foto’s opgevallen waren bij de jury.

Het ging om deze foto’s:

Knobbelzwaan in sneeuwbui
Kluten foerageren in de mist

Even later kreeg ik bericht dat de onderste foto met de kluten doorging naar de finaleronde en uiteindelijk terecht gekomen was bij de beste 10 foto’s in de categorie vogels.

Plaats 1 was winnaar, 2 runner up, daarna 5 eervolle vermeldingen en 8, 9 en 10 geen prijs maar wel bij de beste 10 van alle inzendingen in deze categorie.

Uiteindelijk had ik geen prijs, maar bij de beste tien van deze bekende fotowedstrijd…. Een mooie opsteker vind ik zelf. Als je de prijswinnende foto’s wilt zien, dat kan via deze link:

Verder zag ik op Instagram een artikel over de Zeearend. Er was een nieuw boek verschenen, geschreven door Nienke Beintema over de zeearend en Roegtv (van RTVDrenthe) vroeg volgers om hun ervaring met de zeearend en een foto in te sturen.

Nou was ik toevallig net een week daarvoor bij het Zuidlaardermeergebied geweest en had de zeearenden zien badderen in een sloot. Het was op grote afstand, maar ik heb die foto ingezonden met een stukje tekst.

Kort daarop kreeg ik bericht dat ik met mijn foto en verhaal het boek van Nienke Beintema over de zeearend had gewonnen!

Ook daar ben ik uiteraard heel blij mee.

Wat betreft de vogels ben ik niet zo heel veel op stap geweest. Het syndroom van Tietze zat mij weer een flinke poos dwars en dat beperkt mij erg. Ook mijn vingers willen niet altijd wat ik wil. Maar ik verveel me nooit. We zijn ook regelmatig samen op pad om te geocachen. Daardoor kom je ook veel buiten en in beweging.

Op een ochtend zag ik op het dak van de garage een sperwer zitten. Ik kon een foto maken, door het raamhor heen, dus de kwaliteit is niet best. Maar toch leuk:

sperwer

In het Lofargebied zag ik regelmatig een man en vrouw blauwe kiekendief, prachtige roofvogels die zich deze winter goed lieten zien:

blauwe kiekendief vrouw
blauwe kiekendief man

Tussendoor zijn we ook weer op stap gegaan met de camper. Die blogjes kun je lezen op www.wijcamperen.nl

Tijdens een fietstocht zag ik deze reebok, hij bleef nog mooi staan ook:

reebok

Veel vogels zijn weer in broedkleed en sommige soorten komen weer uit warmere oorden. Altijd mooi om weer een blauwborst te zien en te horen. Helaas nog geen foto kunnen maken, maar dat gaat binnenkort vast lukken.

Dit was het eerst weer.

One thought on “wedstrijden”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.