Week 34 – 52 weken fotografieproject

Voor week 34 was het onderwerp: water. Op zich is water natuurlijk doorzichtig, dus je moet er wat van maken om het te fotograferen. Je ziet van water vaak foto’s gemaakt met een lange sluitertijd. Het effect is dan dat het water enigszins op melk begint te lijken, witter en meer vloeiender. Persoonlijk houd ik daar niet zo van. Ik heb het wel eens geprobeerd maar ik vind het meestal erg onnatuurlijk. Neemt niet weg dat sommige fotografen er ware kunstwerken van maken. Ik heb mij beperkt tot onze eigen vijver. Even languit op de vlonder gelegen en mij verwonderd over de mooie weerspiegeling van de wolken op het water. Ook de struiken langs de vijver zag ik er op de kop in terug.  Ineens viel mijn oog op een minuscuul beestje dat over het water liep. En zo dichtbij dat ik handmatig moest scherpstellen. De foto geeft de spanning van het wateroppervlak aan doordat je kunt zien hoe het beestje er overheen loopt. Onder water zie je nog wat waterpest.

water

Hoe langer ik keek, hoe meer ik zag bewegen. Zo ook een jong visje dat driftig aan het eten was van de wieren op de planten. Je kunt de zuurstofbellen zien die boven de waterpest opborrelen:

water

Tot slot nog een foto van onze grootste vis in de vijver, een koikarper die we al heel wat jaren hebben. Het lijkt of hij elk jaar groter wordt. Doordat het vijverwater erg helder is zien we hem vaak mooi liggen bij de bladeren van de waterlelie, wachtend op een prooi om te eten:

koikarper

 

One thought on “Week 34 – 52 weken fotografieproject”

  1. een mooi resultaat Lenie, waar je toch wel wat moeite voor moest doen

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.