Weer naar huis

‘t Was vroeg opstaan, de laatste ochtend op Kreta. Eerst nog een heerlijk ontbijt en voor het eerst “normale” koffie (ja, van D.E.).

Deze beide foto’s heb ik met m’n iPhone gemaakt.

Het is echt erg, maar ik heb van de terugreis iets meer dan 300 foto’s gemaakt. Echt niet normaal. Maar vanuit het vliegtuig was het zo mooi, ik bleef knippen. Zat toch klem tussen het raam en mijn ega, camera op mijn schouder, dus dat ging gemakkelijk. Van een medereiziger (met veel meer vliegervaring) hoorden we dat hij het niet vaak getroffen had dat het zo helder was. Dus wij hadden geluk volgens die meneer. Afgezien van het nare gevoel bij het opstijgen, vond ik het vliegen prachtig! Wat een ongelooflijk mooi gezicht is het, ik moest even aan Andr├ę Kuipers denken. Zijn foto’s vanuit de ruimte waren bijzonder indrukwekkend en hij vond het een onvergetelijke ervaring. Nou was zijn reis natuurlijk heel iets anders dan onze vliegreis, maar als je dat voor het eerst meemaakt, dan is het erg bijzonder. Tenminste zo ervaar ik dat ­čśë Het is zo blauw hier boven, echt heel mooi blauw!

Voordat we konden opstijgen moesten we dit vliegtuig even voor laten gaan zodat deze kon landen. Als ik het goed heb, dan is het een vliegtuig van Guatamala.
De start- en landingsbanen zijn op Heraklion gevoelsmatig niet veel langer of zelfs korter dan op Eelde, dus we gingen weer behoorlijk steil omhoog!

En dit was de laatste blik op Kreta!

Met onderstaande foto is iets bijzonders, er staat namelijk iets op die berg geschreven! Je snapt niet (tenminste ik niet) hoe dat kan! Mijn ega zag het ineens:

Apart h├Ę?

De eerste sneeuw in zicht, de alpen komen in de buurt.

Erg jammer, eenmaal weer boven Nederland werd de bewolking steeds dichter en gingen we schuddend en rammelend steeds verder dalen…

Nog even dwars door de wolken en toen zagen we gelijk waar we boven vlogen: ons mooie Drenthe/Groningen. Zowel Eelde als onze woonplaats liggen in Drenthe, dicht bij de grens met de provincie Groningen.

Daar hebben we het Zuidlaardermeer!

En weer veilig aan de grond “op Eelde”! Dat was onze vakantie, nu het fotoalbum nog maken! Een hele klus, maar het is de moeite waard.

Bedankt voor het meelezen/kijken en binnenkort ga ik weer verder maar dan met paddenstoelen en andere zaken die mij na de vakantie weer bezig hebben gehouden!

3 thoughts on “Weer naar huis”

 1. Ik vind het ook geweldig om alles zo uit de lucht te zien. Je hebt geluk gehad dat het zo helder was. De foto’s zijn erg mooi!
  Echt heerlijk om na te genieten toch?
  Goed weekend!

 2. Ook leuk deze serie vanuit het vliegtuig, erg geslagd.
  Ik heb het nog nooit gedaan maar het lijkt me wel het proberen waard.

 3. Mooi he !!! zo hoog in de lucht. Ik geniet er ook altijd van.
  Als je helder weer is kan je zoveel zien.Vanaf Eeelde vliegen is zoveel handiger en rustiger dan vanaf Schiphol.Is daar zo hectisch.
  Je hebt een mooie vakantie gehad zo te zien, fijn dat jullie zo genoten hebben en als je eenmaal de smaak te pakken hebt.
  Wij zijn al 7 keer naar de Canarische eilanden gevlogen in 10 jaar, daarvoor had ik ook nooit gevlogen.Ik vind het fantastisch.
  Je hebt ook mooie foto’s gemaakt.
  Groetjes en een fijne dag verder.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.