In tuin en omgeving.

In onze eigen tuin, waar we dit jaar nog flink aan de slag moeten, zie ik vooral veel huismussen, ringmussen, pimpelmezen, koolmezen, staartmezen, roodborst, winterkoning, merels en eksters. Een groot deel van het jaar worden ze gevoerd. Het is leuk om de vogels te observeren vanuit mijn schuiltentje. Die zet ik op onder de overkapping en dan kan ik, zonder dat de vogels mij zien, rustig kijken en foto’s maken. Kool- en pimpelmezen nemen vaak zonnepitten mee in een boom en gaan ze daar op zitten eten. Ze kunnen er een hele tijd mee bezig zijn.

Deze liet  de zonnepit vallen...
Deze liet de zonnepit vallen…

Merels komen ook graag even in het vogelhok kijken of er iets van hun gading is. Maar meestal scharrelen ze op de grond.

20160124-merel

In een dorp verderop  wordt al een aantal maanden een bonte kraai gezien. Deze zijn tegenwoordig vrij zeldzaam in ons land. Af en toe wordt er 1 gemeld en dit keer dus vlak bij huis. Ik vind het leuk om dan eens te gaan kijken of ik ‘m kan spotten. Dat is gelukt en ik ben blij dat ik er een redelijke foto van heb kunnen maken, meestal zitten kraaien in een groep verder op het land en vliegen van hot naar her. Met een telelens kon ik er dit van maken:

20160126-bontekraai

Het is toch een heel ander verenkleed dan dat van de zwarte kraai. Die lijkt hier zelfs bruine veren te hebben, maar dat is vaak ook maar net hoe het licht er op schijnt.

20160126-zwartekraai

Ik kijk ook graag even vanuit een vogelhut naar de vogels op het water. Soms zie je veel, maar soms ook weinig soorten. Deze knobbelzwaan kwam aanvliegen en dit soort bewegingsfoto’s vind ik leuk om te maken. Het lukt niet altijd, maar deze vond ik wel wat hebben:

20160126-knobbelzwaan

Een groepje kuifeenden:

20160126-kuifeenden

Een groep grauwe ganzen op een grauwe dag:

20160126-grauweganzen

Een dag later ging ik de andere kant op en zag ik een groepje toendrarietganzen:

20160127-toendrarietganzen
Je herkent toendrarietganzen onder andere aan het oranje bandje op de snavel.

En even later een vreemde vogel:

20160127-haas
Haas

Verder zag ik op het veld grote groepen kramsvogels en spreeuwen maar door de regen werd het steeds grauwer en ben ik weer op huis aan gegaan.

20160127-regen

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.