Goudvinken

Waar een weblog al niet goed voor is… Ergens dit jaar is het 10 jaar geleden dat ik met mijn weblog ‘Dithoudtmijbezig.nl’ ben begonnen. Dat levert ook contacten op, mensen die ergens op reageren en die ik een berichtje terugstuur. Ook kijk ik dan natuurlijk op hún blog. Nu er de laatste jaren contacten via Facebook zijn bijgekomen, tref je ook daar weer dezelfde mensen. Sommigen wonen in de buurt, anderen verder weg. Maar erg leuk! Zo heb ik van iemand in het begin een aantal tips gekregen om mijn foto’s te verbeteren. Daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor! Door haar tips ben ik mij meer gaan verdiepen in de materie en heb ik mij kunnen verbeteren in de techniek. Nogmaals dank Joke! Ook kreeg ik contact met Aly via mijn blog. We zijn samen al eens op stap geweest de natuur in. Ook is ze lid geworden van de fotoclub waar ik lid van ben. Zo zag ik op Facebook bij Tiny, die ik ook ken van mijn weblog, dat zij goudvinken in de tuin had. Prachtige vogels, die ik helaas zelden of nooit gespot heb. Vooral het mannetje is zó mooi… het vrouwtje had ik vanuit een vogelhut al eens kunnen fotograferen, maar het mannetje niet. Een afspraak was gauw gemaakt en zo kon ik laatst op een zondag de goudvinken bewonderen en fotograferen. Het was somber weer en het regende volop, maar dat mocht de pret niet drukken. De goudvinken lieten zich al snel zien, eerst op afstand:

20160221-goudvink1

Maar al snel dichterbij:

20160221-goudvink1-2

Ze lieten zich het voer goed smaken.

20160221-goudvink1-3

Al snel kwam er een vrouwtje bij:

20160221-goudvink1-4

Maar het mannetje is toch stukken mooier van kleur!

20160221-goudvink1-5

Ondanks de regen heb ik genoten van deze vogels en ben ik blij met de foto’s!
Nogmaals dank Tiny en Mans voor de gastvrijheid!

20160221-goudvink1-6

 

 

4 thoughts on “Goudvinken”

  1. Prachtvogels Lenie en ook de foto’s zijn goed gelukt. Rond Borger zie ik ze ook vaak. Genieten als je ze in de verrekijker vangt. Zo nu en dan zie ik ze ook in de tuin maar een goede foto maken is mij nog nooit gelukt.

  2. De foto’s zijn zeker mooi ondanks de donkere dag met veel buien.
    Ze zitten er nog steeds iedere dag, tot ik niet meer voer misschien of ze aan hun nestje beginnen. Helaas doen ze dat hier nooit in de buurt, denk in de buurt in het bos.
    Maar het was inderdaad gezellig en leuk dat je via je weblog en Facebook zo mensen leert kennen. En je samen dingen kan doen.
    Groetjes

  3. Altijd leuk om je blog te lezen en de mooie foto’s te zien. Het mannetje en vrouwtje goudvink heb je samen ook heel mooi op de foto gekregen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.