Druk, maar ook: lente!

Eerst weer eens tijd gemaakt voor mijn weblog. Zo gaat dat soms, je hebt het druk en dan blijven dingen liggen. We hebben een erg intensieve periode achter de rug door ziekte en overlijden van mijn schoonvader. Dingen als je hobby blijven dan op de achtergrond. Dat is ook niet erg, dat kun je altijd weer oppakken. Ook zijn we inmiddels een weekje op vakantie geweest in Portugal. Daarvan volgen nog de foto’s. Eerst pak ik de draad weer op van waar ik gebleven was, in maart van dit jaar.

Begin maart zag je al de eerste symptomen van de lente, zwanen die elkaar de liefde verklaren:

20160304-zwanen

Vaak tref ik buizerds aan als ik aan het vogelen ben. Altijd op zoek naar een prooi, zowel uit de lucht als vanaf de grond:

20160304-buizerd

20160316-buizerd

Dieren die ik ook graag zie zijn reeën. Bij Stadskanaal zag ik een opvallend donkere ree. Prachtig dier om te zien:

20160308-reeen

Bij de vogelhut waren weer meer soorten aanwezig, zoals pijlstaarteenden, aalscholver, scholekster, grote zilverreiger, wilde eenden en wintertalingen. Maar in onze tuin kwamen ook diverse bezoekers, waaronder tortelduiven:

20160309-tortelduif

Pimpelmees inspecteerde de nestkast van binnen en van buiten:

20160310-pimpel

In het Lofargebied zag ik de eerste graspieper weer:

20160310-graspieper

en de veldleeuwerik:

20160310-veldleeuwerik

Schitterend om die veldleeuwerik omhoog te zien gaan en zijn lied te horen zingen:

20160310-veldleeuwerik-2

Ook de witte kwikstaarten waren terug:

20160310-wittekwikstaart

en deze havik man trof ik onderweg ook nog aan:

20160310-havik

Ook hier weer reeën, een nieuw koppeltje misschien?

20160310-reeen

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Druk, maar ook: lente!”

 1. Hallo Lenie,
  sterkte de komende tijd en ik hoop dat de fotografie daar een beetje bij helpt.
  Mooi blog weer waarbij ik de zwanenfoto eruit vind springen. Gaaf!
  Groet,
  Geert

 2. Hopelijk breekt er nu een wat rustige tijd voor jullie aan Lenie maar alles moet nog een plekje krijgen. Door op stap te zijn in de natuur is een mooie afleiding.
  Groetjes

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.