Lente

Inmiddels is het volop lente. Op dit moment van schrijven al weer Pasen. Wat hebben we mooie zonnige dagen gehad, heerlijk. Wij dachten goed door de coronapandemie te komen, maar het venijn zat ‘m in de staart en we kregen het alsnog. Maar gelukkig waren we er niet erg ziek van, dankzij de vaccinaties! Door omstandigheden zijn we verder veel thuis geweest het afgelopen half jaar. Binnenkort gaan we er eens even met de camper op uit. En af en toe ben ik weer op stap om vogels te spotten. Nu weer verder met de foto’s:

ooievaar

Vanuit de auto hoorde ik de kreet van een ijsvogel en tegelijkertijd zag ik ‘m over het water scheren. Hij ging zitten op een duiker en ik kon ‘m net op de foto krijgen zonder uit te moeten stappen… Dat was een mooi moment!

ijsvogel

Een blauwe kiekendief vrouw:

blauwe kiekendief vrouw

Tijdens een van mijn rondjes watervogels tellen trof ik deze grote zilverreiger bij ons in de buurt aan het vissen. Ze zijn vaak erg schuw en vliegen snel weg. Deze had denk ik meer honger want hij trok zich niks van mij aan.

grote zilverreiger

Ook zag ik op dit rondje een boomklever, luid roepend naar een partner:

boomklever

Ik vind het altijd een fijn moment als ik de eerste veldleeuwerik weer hoor na de winter. Deze foto is flink uitgesneden want anders kreeg ik de windturbines er bij op. Het is haast schier onmogelijk geworden om een vogel in de vlucht te fotograferen zonder die lelijke turbines op de achtergrond…

veldleeuwerik

Ter vergelijking de originele foto:

veldleeuwerik en windturbines

Hetzelfde geldt voor deze buizerd:

buizerd en windturbines

Gelukkig kan het ook anders, hier een graspieper op de grond:

graspieper

Een vrouw grote zaagbek spotte ik in het Achterste Diep, een gebied dat vorig jaar is hersteld als onderdeel van het plan Beekherstel Paardetangen:

grote zaagbek vrouw

De liefde tussen de knobbelzwanen is ook weer opgebloeid:

knobbelzwanen

Blauwborsten en grutto’s zijn weer terug:

blauwborst

grutto

En zo valt er weer veel te zien qua vogels. Het is een mooie tijd van het jaar als er weer allerlei soorten terugkomen uit hun overwinteringsgebied.

2 thoughts on “Lente”

 1. Hi Lenie,

  Mooie plaatjes heb je geschoten! En gelukkig gaat alles weer de goede kant op. Veel plezier met de camper vakantie en ik zie nieuwe foto’s graag verschijnen!

  Groetjes,

  Rens

 2. Hoi Lenie,
  allereerst goed te horen dat jullie weer ‘gezond’ zijn van die vervelende corona.
  Een prettig leesbaar blog met mooie foto’s….mag je trots op zijn hoor. ­čÖé
  Alvast veel plezier met de camper vakantie!
  Groet uit Stieltjeskanaal,
  Geert

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.