Terug naar normaal?

Laten we het hopen! Wat een rare tijd ligt er achter ons mensen, niet te beschrijven. Nou moet ik echt zeggen dat het ons persoonlijk niet zo erg geraakt heeft. Binnen zitten is voor mij geen straf, wij zijn niet ziek geweest gelukkig. Maar er zijn veel mensen erg de dupe geworden van de pandemie, dat is vreselijk. Laten we hopen dat het niet weer gebeuren zal op zo’n grote schaal. Alhoewel ik best wel tijd had, heb ik toch een hele poos hier geen blog geschreven. Ik ben af en toe wel even op stap geweest natuurlijk. Maar heb ook veel binnen gezeten achter de naaimachine. Dat is ook een hobby van mij en binnenkort maak ik daar een extra pagina van hier op mijn blog. Ik kan mij voorstellen dat niet iedereen gecharmeerd is van quiltpraatjes 😉

Ik pak de draad weer op waar ik was gebleven, eind 2021 en plaats de foto’s die ik hiervoor de moeite waard vind:

Te beginnen met een boomkruiper, die zagen we een keer toen we voor de camper zaten:

boomkruiper

Een zuidelijke heidelibel heb ik in Frankrijk nog gespot, een nieuwe soort voor mijn album:

zuidelijke heidelibel

Wat we in Frankrijk ook veel zagen waren kleine zilverreigers, goed te herkennen aan de gele voetjes:

kleine zilverreiger

En koereigers, alhoewel ze hier bij een paard staan…

koereigers

Dodaars:

dodaars

Een jonge fazant:

fazant

Tijdens een fietstocht zagen we deze koe in het water staan:

verkoeling

En overal kom je ze tegen:

roodborst

Muurhagedis:

muurhagedis

Jan-van-genten vlogen langs de kust:

jan-van-genten

Roodborsttapuit vrouw:

roodborsttapuit vrouw

en man:

roodborsttapuit man

Tapuit:

tapuit

Kustsprinkhaan:

kustsprinkhaan

In oktober waren we nog even op Texel met familie. Het was geen mooi weer om vogels te kijken. Maar we zijn toch even op stap geweest om de zeer zeldzame Daurische klauwier te zoeken. Dat is gelukt. Deze vogel zat op behoorlijke afstand, maar het was een prachtige soort om een keer te zien en bovendien een mooie nieuwe soort voor mijn vogellijst!

daurische klauwier

 

 

2 thoughts on “Terug naar normaal?”

  1. Inderdaad genieten van de natuur en lekker op stap met caravan of camper (jullie) kon gelukkig wel. Ook wij hebben relatief weinig last gehad van de pandemie. Wel was het soms improviseren. Gebak in de tuin op mijn verjaardag bijvoorbeeld bij 10 graden, maar lekker wandelen met de kids kon weer wel, althans dat vonden wij. Afgelopen jaar hebben wij Nederland al fietsend en wandelend opnieuw ontdekt. Leuke soorten trouwens die je hebt gezien en mooi vastgelegd.

  2. Inderdaad ligt er een ‘rare tijd’ achter ons, maar met het loslaten van allerlei beperkingen is (helaas) het virus er nog wel… 😢

    Wij hebben onszelf ook prima vermaakt hoor en als ik jouw foto’s bekijk, heb je in ieder geval genoten van de natuur 👍
    Prachtige foto’s vooral van de koereiger en de kleine zilverreiger.
    Groet uit Stieltjeskanaal,
    Geert

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.