Vlinders

Dit jaar heb ik eigenlijk best weinig vlinders gespot in de tuin. Het is toch ook net of dit een somber, donker jaar is zonder veel zon. Zo voelt het voor mij. En nu, in november, is het al vaak ‘s middags zo donker alsof we vlak voor kerst zitten. 

goudvenstertje

Dit vlindertje  draagt de naam ‘goudvenstertje’ en valt onder de nachtvlinders. Ik zag deze rond 21.00 uur op een avond in onze tuin. 

Pas later in het zomerseizoen zag ik voor het eerst een kleine vos in de tuin.

kleine vos

Kleine koolwitjes zagen we heel veel dit jaar.

klein koolwitje

Net als klein geaderde witjes:

klein geaderd witje

Slechts één keer zag ik een distelvlinder in de tuin:

distelvlinder

De laatste weken van september zijn we met de camper op vakantie geweest naar Frankrijk. (Daarover kun je lezen op wijcamperen.nl). In Frankrijk zagen we meerdere keren argusvlinders. Deze soort is de laatste jaren in ons land erg achteruit gegaan. Ze komen meer voor aan de kust en in het zuiden van het land dan bij ons aan de oostgrens. Het is één van de eerste vlinders die ik gefotografeerd heb sinds 2009. Leuk om in Frankrijk dan veel te zien van deze soort. Ze zaten vaak op warme plekken.

argusvlinder

Ook in Frankrijk zag ik een paar keer oranje luzernevlinders. Die waren heel erg beweeglijk, haast niet vast te leggen. Gelukkig is het wel gelukt, al was het op afstand:

oranje luzernevlinder

Verder waren er in onze tuin nog tot laat in het seizoen atalanta’s en dagpauwogen te zien. De tijd van vlinders is nu wel echt voorbij denk ik. 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.