Mussen en zo

Nog steeds voer ik de tuinvogels, er zijn zo veel die er op af komen dat ik het jammer vind om te stoppen met voeren. Op de website van de vogelbescherming heb ik gelezen dat het geen probleem is om ze het hele jaar te voeren. In ieder geval heb ik nog voorraad genoeg want we hadden een zak van 25 kilo kippenvoer gekocht. Daar meng ik dan zonnepitten en ander spul door. Of het door het kippenvoer komt weet ik niet, maar we hadden dit jaar ook fazanten in de tuin. Dat terwijl onze tuin omheind is met gaas vanwege de hond. Dus de fazanten vliegen naar binnen zeg maar…

Deze mus had ik “huismus” genoemd, maar ik ontdek nu net dat het een ringmus is.

Dít is een huismus. Eén van de verschillen: de ringmus heeft een donker petje en de huismus een grijze…

Vandaag zat er weer een ringmus in de tuin, evenals een heggemus. Die zat in het topje van een conifeer het hoogste lied te zingen:

Het merelvrouwtje zoekt er ook nog wat tussenuit.

5 thoughts on “Mussen en zo”

  1. @Greet, doppinda’s voeren we niet meer sinds ik las dat het de vogels erg veel energie kost om ze te openen. Heb ze aan de gaaien gegeven. Pindanetjes zijn inmiddels leeg, ik geef alleen strooivoer en de silo’s vu; ik bij.

  2. @Joke, heb de mussensite even bekeken. Jammer dat er nog zoveel links niet werken, de site is nog erg “under construction”. Maar het is een mooi initiatief!

  3. Hoi Lenie, staan er mooi op die vogels! Knap gedaan.
    Zaad voeren kan inderdaad het hele jaar door, maar GEEN pinda`s als de kleintjes net uit het ei zijn.
    Groetjes Greet

  4. Je hebt weer mooie foto’s geplaatst. Ik voer de vogels ook nog en heb dit weekend veel bezoek gehad van vinken en groenlingen. Ongeveer 20 groenlingen (vrijdag) en 12 vinken (zondag). Gelukkig heb ik ze nog mooi op de foto gekregen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.