Roodkapje en de wolf

Het moet ongeveer 46 en half jaar geleden zijn dat mijn oudste zus en ik op de foto zijn gekomen bij “Roodkapje en de wolf”, een beeld in het Julianapark in Stadskanaal gemaakt door Kees de Kruijff in 1959. Ik schat dat ik daar  ongeveer 2  jaar oud ben…

Julianapark

Een aantal jaren geleden was er veel ophef over dit beeld, wat ik mij er van herinner is dat in de krant stond te lezen dat men (de gemeente?) dit beeld weg wilde halen. Het hoe en waarom weet ik niet meer (reacties zijn welkom!) maar ik weet nog wel dat er heel veel mensen op dat bericht gereageerd hebben, wij ook. Dankzij de vele protesten is het beeld blijven staan.

Op verzoek van mijn zus heb ik een foto gemaakt van het beeld zoals het er nu uitziet. In haar bedrijf hangen namelijk meer foto’s van mij met als onderwerpen (op verzoek van haar klanten) bekende beelden uit onze omgeving, zoals de Watertoren en Krinkiespijer. Vanmorgen ben ik samen met mijn man langs het park gegaan, het park ligt ongeveer op onze boodschappenroute. Tot mijn grote verbazing heeft Roodkapje een echt rood kapje! In mijn beleving was dat niet zo. Het lijkt ook pas geverfd. Maar onze “oude foto” is natuurlijk uit de zwart/wit tijd. Toen ik zojuist zocht naar de naam van de maker van dit beeld vond ik een artikel in Wikipedia. Daar stond ook een foto bij en warempel, je kunt zien dat het kapje daar ook rood geweest was! Het beeld lijkt nu dus echt opgeknapt te zijn.

Julianapark
Julianapark Stadskanaal

3 thoughts on “Roodkapje en de wolf”

  1. Ha ha, leuk hoor! Dat wil ik wel, dan vragen we Hans Banus voor de foto hihi…
    Maar helaas heb ik nu geen kort rokje meer.
    Trouwens dat beeld staat hier hemelsbreed misschien drie kilometer vandaan, dus je had best eens langs kunnen gaan!

  2. Dat rode kapje herinner ik mij écht niet!! Vraag anders even aan ons moeder, die onthoudt altijd alles.. Maar VET leuk om het beeld na zoveel jaar weer eens te zien, zullen we anders opnieuw (en dan precies zó) ervoor gaan staan? Hahahaha

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.