Vanmorgen vloog ze nog….

Dit tortelduifje was bij de buren ergens tegenaan gevlogen en zat versuft op de grond. Nu speelt mij steeds dat liedje van Robert Long door het hoofd šŸ™

Even wat anders:
Voor de fotoclub is het onderwerp van onze opdracht over twee weken “water”. Nu ben ik wat aan het experimenteren geweest om een vallende waterdruppel vast te leggen. Ik heb al wel gehoord en gelezen van anderen dat het heel lastig is. Dat heb ik nu ook ondervonden. … tig foto’s gemaakt en geen enkele naar mijn zin. Op deze zie ik nog het meest wat ik wil zien, maar een ander waarschijnlijk niet… Daarom hier mijn vraag: hoe kijk jij tegen deze foto aan? Is het herkenbaar als waterdruppel, etc :

4 thoughts on “Vanmorgen vloog ze nog….”

  1. Ik zie het ook niet echt als water…het lijkt meer op een vast materiaal zoals metaal of zo. Heb het zelf ook nog nooit geprobeerd, maar lijkt me erg moeilijk. Ben heel benieuwd of het je uiteindelijk gaat lukken!

  2. Moi,
    Ik zie er ook geen waterdruppel in, het lijkt ook niet “nat”, dus ik dacht meer aan iets van metaal.
    Toch maar verder proberen veel succes!!

  3. Hendrika, dank je wel. Daar was ik dus “bang” voor, dat niemand ziet dat het een waterdruppel is haha. Ik zal nog eens verder experimenteren. Ik denk trouwens ook dat de sluitertijd van belang is ivm het “bevriezen”!
    Wordt vervolgd! Inmiddels heb ik ook wat plaatjes gezien op internet van duidelijke druppels waardoor ik nu vrees dat het nog wel eens lang kan duren voordat ik dat onder de knie heb…

  4. Het is dat je zegt dat het een waterdruppel is, ik had het niet als zodanig herkend… . Ik heb net een boek over fotografie in huis waarin iets staat over het fotograferen van vallende druppels: het is nog niet zo eenvoudig. Vlgs het boek moet je een klein diafragma (f11-f22) gebruiken, een lage ISO-waarde en flitsen – bij voorkeur met een externe flitser – om de druppel te ‘bevriezen’. Aan je opname te zien heb je een groot diafragma gebruikt, weinig scherpte-diepte.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.